CELCOM XPAX TURBO Plan Prepaid Terbaru

 

Celcom telah merombak tawaran prabayar dengan memperkenalkan Xpax Turbo. Ini menggantikan MagicSIM semasa dan ia datang dengan data tambahan bagi Facebook dan YouTube bersama-sama dengan 10GB Burung Hantu (off-peak) penggunaan data setiap bulan.

Bagi burung hantu malam, Xpax Turbo datang dengan 10GB penggunaan puncak antara 1:00-07:00 setiap hari. Namun mereka membagi peruntukan Burung Hantu lebih 30 hari, jadi anda akan dapat menikmati hanya 333MB sehari.

Bagi nilai yang lebih besar, Xpax Turbo juga memberikan anda tambahan kuota data percuma untuk Facebook dan YouTube penggunaan. Ini hanya terpakai apabila anda mengaktifkan pelan data yang terdiri daripada RM5 / 3hari RM80 / bulan. Facebook dan YouTube data bebas bukan tidak terhad dan kuota yang berbeza-beza bergantung kepada pelan yang anda melanggan.

Untuk penggunaan jangka masa pendek, RM5 memberikan anda 200MB data kelajuan tinggi ditambah 100MB untuk kegunaan Facebook itu sah untuk 3 hari. RM10 / minggu, anda akan mendapat 600MB data berkelajuan tinggi, 600MB kuota Facebook dan 300MB untuk YouTube.

Jika anda lebih suka pelan data bulanan, RM30 memberikan anda 2GB internet berkelajuan tinggi, 1GB tambahan untuk masing-masing Facebook dan YouTube. Jika anda memerlukan lebih, RM50 / bulan memberikan anda 5GB data + 2GB Facebook + 2GB YouTube dan RM80 / month menawarkan data 9GB + 3GB Facebook + 3GB YouTube. Secara keseluruhannya, Xpax Turbo terkini menawarkan lebih banyak data berbanding kurang penawaran MagicSIM sebelumnya.
Ia juga baik untuk mengetahui bahawa Celcom tidak membagi kuota hari minggu atau hujung minggu dan mereka masih menyediakan muzik tanpa had percuma dengan aplikasi Yonder Muzik itu.
Xpax Turbo pek permulaan berharga RM10 dan ia dilengkapi dengan RM6 pra-muat kredit dan internet berkelajuan tinggi 200MB itu sah selama 7 hari. Panggilan suara dikenakan pada 24sen / minit sementara SMS yang dikenakan pada 12sen setiap satu. Pelanggan sedia ada Xpax boleh membuat penukaran(switch on) pada aplikasi Xpax atau dengan menghantar “MIG XPAX” melalui SMS ke 28882. Sila ambil perhatian bahawa bayaran RM2 penghijrahan terpakai. Untuk maklumat lanjut, anda boleh melawat halaman produk Xpax Turbo.

Via: Celcom Xiata

28 thoughts on “CELCOM XPAX TURBO Plan Prepaid Terbaru

  1. Teruk juga pelan ni..bru ja guna..menyesal pula beralih pelan..internet burung hantu hanya 333MB saja semlm…huhuhu..kna beli magic sim balik lh lepas ni…

    Like

      1. Kalau nak tengok video banyak2 baik langgan xpax internet yang lain. Kalau yg xpax turbo ni sesuai untuk orang yg main internet burung hantu malam2 ni saya rasa sebab 333MB tu dah lebih dari cukup kalau nak surfing internet dah.

        Like

      1. Betul jugak tu sebab pukul 1 sampai 7 pagi je boleh guna 10GB tu. Pengguna tegar burung hantu sesuai laa dengan plan Xpax Turbo ni sebab diorang tak tidur sangat. Yang jadi masalahnya yang suka tidur awal tu pastu langgan Xpax Turbo tu memang rugi laa sebab tak guna internet burung hantu.

        Like

  2. harap2 boleh bg data percuma utk siang hari. skrg data siang hanya ada percuma 200mb data internet berkelajuan tinggi dan 500mb data asas je, lepas tu kena beli data lg.

    Like

  3. Data dah laa sikit pastu facebook dan youtube bagi asing2 data pulak. Sepatutnya kena fikir yang ada jugak yang tak layan facebook pon. Ada yang layan youtube je manjangg.. Habistu yang tak layan facebook or youtube ni kira rugilah sebab data dah bagi asing2. Apaa laaa, fikirlah sikit oii.

    Like

    1. Okay laa tu asing2 data dah. Lagipun sekarang dah zaman teknologi canggih kan. Walaupun tak layan youtube, facebook ke apa mesti ada je yang surfing semua tu. Okay laa tu daripada tak ada kan.

      Like

    2. nyesal aku beralih dr magic sim ke turbo, dr uox ke magic sim jimat, dh la trikh luput 2023, p beralih kt turbo dh jd expired 2016… nyesal….

      Like

      1. Betul wifi memang byk tapi kalau dlm kereta x ada wifi susah juga.. Bukan ke? prepaid aku suka kerana dapat save juga.

        Like

      2. Betul2 skrg byk tempat ada wifi. x paya takut. Kalau kat luar tu.. jg tengok pon je.. pg dengan org cakap tu…. Hehehe

        Like

    1. Alaa pakai je postpaid tak payah fikir nak prepaid ke apa nak beli kat mana apa. Tak ada laa cepat luput tarikh ke apa bila pakai postpaid ni. Haa contohnya macam aku. hoho

      Like

      1. Betul tapi kalau bulan tu… ko x guna byk data ke~ Atau x buat byk call. Rasa rugi pulak. X rasa mcm tu ke?

        Like

  4. Postpaid memang bagus juga. Unlimited call dan data pun byk… Aku rasanya prepaid dulu bila muda ok juga. Tapi bila kecemasan selalu mesti x ada credit. ><

    Like

  5. Prepaid lagi okay sbb control laa jimat duit sbb x fixed mcm postpaid. Tapi mcm guna app boost tu pun nanti mbazir jugak kalau tak pandai nak control. Asyik nak topup je kerja sbb terpengaruh dengan reward pount bagai tu.

    Like

    1. Betul2…. Mamang senang nk control,Tapi aku rasa kalau guna boost lagi senang nk control..Kerana boleh dapat lebih bonus. dan boleh jimat guna.

      Like

    2. Tu depends atas orang jugak kalau yg jenis senang terpengaruh tu tapi app boost ni okay laa sebab ni kan dah zaman maju pastu sibuk sampai x sempat nak g kedai beli topup. Keperluan org yg berkerja, app boost mcm ni laa yg senang nak topup apa semua sbb semua topup telco ada kan.

      Like

  6. Tula susah nok control kalau guna app boost topup sbb kena bnyk topup baru dpt reward. Lagipun serabut jugak duk ada ads mende selalu keluar, baik topup kat kedai je senang. xyah fikir2 nak byr online apa ke nanti.

    Like

      1. Tak ada laa. Mungkin diorang confius dengan app lain sbb bnyk app yg buka2 ada ads banyak. Aku guna boost topup app ni okay je. Senang nak guna pastu boleh bayar online sbb app lain ada yg terhad bayar Maybank2u je tapi boost ni ada provide banyak bank online.

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s