Laporan Polis Telah Di Buat Oleh Pengerusi Kelab Komuniti Motosikal Berkuasa Tinggi Bintulu

​Bintulu – Pengerusi Kelab Komuniti Motosikal Berkuasa Tinggi Bintulu, Ahmad Lato tampil membuat laporan polis di Pusat Sehenti Ibu Pejabat Polis Daerah Bintulu berhubung satu posting di laman sosial oleh Kapak Sarawak (Anthony Bakit) yang menghina serta menyumpah penunggang motosikal berkuasa tinggi.

Kesal dengan kenyataan dalam posting berkenaan, Ahmad memberitahu laporan polis tersebut dibuat sebagai tanpa protes dan tidak puas hati ahli kelab terhadap posting Kapak Sarawak yang disifatkan menjatuhkan maruah mereka.

Kenyataan seperti “Padan Muka Sida Big Bike Drive Sik Ikut Peraturan Jraya, Kalau Boleh Biar 4-5 orang Mati Sehari. Mereka Jadi Hantu di Jalan Raya dan sebagainya, tidak dapat kami terima dan sangat prejudis.


Beliau, bagaimanapun, tidak menafikan terdapat segelintir penunggang (motosikal berkuasa tinggi) bersikap sedemikian seperti mana yang dinyatakan dalam posting berkenaan, namun, jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Laporan tersebut bertujuan bagi meminta pihak Surahanjaya Komunikasi dan Multimedia mengambil tindakan terhadap pemilik akaun berkenaan.

Membuat laporan polis susulan penghinaan oleh pemilik akaun facebook Kapak Sarawak (Anthony Bakit) terhadap Big Bikers.

SOURCE : BINTULU BIKERS CLUB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s