Samsung Sahkan Bakal Mengeluarkan Telefon Lipat Seawal Tahun Depan

Ura-ura yang pertama kali diumumkan ketikaApril Fool benar-benar menjadi realiti. Samsung mengesahkan syarikat mereka telah mempatenkan pengeluarkan smartphone boleh lipat. Nampaknya, zaman kegemilangan telefon jenis Motorola RAZR V3 bakal kembali sekali lagi!

Konsep telefon boleh lipat bukanlah sesuatu yang baru, malah teknologi skrin boleh dilentur juga telah lama diusahakan Samsung sejak 2013 lagi. Mungkin disebabkan masih di dalamresearch sebelum ini, pihak Samsung mengambil sedikit lama untuk mengeluarkannya untuk para pengguna.

Menggunakan nama ‘Galaxy X’, smartphone lipat atau ‘foldable phone‘ daripada Samsung ini bakal menjadi siri baru keluaran Samsung.

Kami harap dengan kehadiran skrin boleh lentur ini bakal mengubah industri screen smartphone sedia ada sepertimana iPhone 7 dan Samsung Galaxy S7 Edge. Berikut merupakan antara paten awal Samsung mengenai telefon lipat mereka.

Apa pendapat anda mengenai telefon ini apabila mula dilancarkan? Adakah sekadar bakal menjadi telefon eksperimen daripada Samsung atau bakal berjaya menarik hati pengguna khususnya penggemar telefon lipat suatu masa dulu.

TheVocket.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s