Instagram Mula Menunjukkan Individu Yang ‘Screenshot’ Gambar Instagram Anda

Bermula dengan sebuah ura-ura ternyata perkara ini benar-benar berlaku. Buat anda yang sudah terbiasa dengan Snapchat mungkin ini bukanlah sesuatu yang baru, namun buat pengguna Instagram, ini perkara penting yang perlu anda ambil perhatian.

Dikatakan notifikasi screenshot ini cuma akan naik sekiranya pengguna screenshot gambar atau video yang akan ditamatkan dalam 24 jam kepada individu yang lain. Dalam erti kata lain, gambar yang dihantar di Instagram Direct. Ternyata Instagram mahu menjaga ‘privacy’ pengguna dengan baik.

Walaubagaimanapun, screenshot yang diambil pada Instagram Feed tidak akan menimbulkan sebarang notifikasi. Berikut merupakan notifikasi yang akan diterima pengguna.Nervous juga ya kalau terkantoi macamni.


Saranan kami buat para pengguna Instagram, berhati-hati sebelum ‘screenshot’ sebarang gambar daripada Instagram. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya ‘crush’ anda mula mengesyaki aktiviti anda.
TheVocket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s